Ingredienser
-
- 2 dl mjöl
- 1,5 dl socker
- 1,5 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 1,25 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 – 60 g geléhallon
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Dag 1: Värm upp vispgrädde i en kastrull utan att det kokar, blanda ner geléhallonen och rör försiktigt tills de smält. Var noga med att röra hela tiden annars fastnar godisarna i botten. Låt blandningen stå i kylen minst 6 timmar eller allra helst över natten.
- Blanda socker och ägg pösigt.
- Smält smöret och blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker för sig. Rör försiktigt ner i ägg och socker blandningen.
- Häll i mjölken i det smälta smöret tills det blir fingertempererat (37 grader) och rör försiktigt ner det i smeten.
- Grädde i 200 grader i ca 8 minuter
- Dag 2: Gör ett hål i cupcaken och fyll med geléhallonmousse och bred ett lager över muffinsen.
Vi använde dekorationssprutan för att fylla cupcaken och sedan sprista ett tunt lager utav fluffet på muffinsen. Att frosta cupcaken med geléhallonmousse är jätte gott men kan bli lite väl sött, vi körde istället Wiltons färdiga vita frosting. Slutligen använde vi de ur-söta mini gelésmultronen & geléblåbär som precis kommit in i butiken.
Oj så gott 🙂