”Ha tålamod, våga misslyckas. Det är ju inte svårare än att rulla ihop och börja om igen. Våga utforska din fantasi! ” |
Klicka på respektive bild för att komma till varje steg-för-steg guide eller besök alla guider HÄR
Bakom den populära och inspirerande bakbloggen Tårtpalatset hittar vi Chanette Svensson. En tjej med en stor dos humor som med sina 30 år fyllda för det mesta inbillar sig att efter 25 blir hon aldrig äldre.
Tillsammans med blivande man och två härliga söner på 5 samt 10 år och tre katter hittar vi henne i hamnstaden Simrishamn på vackra Österlen i Skåne.
Trots ett tålamod av värsta sorten är det modellering som intresserar Chanette mest och det är också där och inom bakning hennes stora passion, skicklighet och även tålamodet finns. Med sprudlande kreativitet och oändlig fantasi är hennes blogg en stor inspirationskälla.
Här på Style & Fun Stuff bloggen kommer vi kunna följa Tårtpalatsets hjälpsamma Steg-för-steg guider där Chanette med bilder visar hur du kan göra lika fina modelleringar med enkla hjälpmedel. Vi kommer kontinuerligt lägga ut nya guider som du hittar genom att trycka på bilden ovanför samt i kategorierna till höger på sidan!
MODELLERING & BAKBLOGGANDE
Att dekorera tårtor är det allra roligaste inom allt som bakning med att göra och sugarpaste är materialet är det hon helst jobbar med, favorittårtan fyller hon allra helst med Dumlefluff och Violfluff medan Cheescake är det hon själv äter allra helst i dessertväg. Pågrund av att många vänner utomlands och runt om i Sverige ville se hennes bakverk startades för drygt ett år sedan bloggen Tårtpalatset som också är en rolig dokumentation för att själv se den egna utvecklingen.
5 SNABBA FRÅGOR
Vad bjuder du på när du får oväntat besök? För att blanda ihop något snabbt gör jag min egen variant av hallongrottor. Smeten är smaksatt med lakrits och använder björnbärssylt som fyllning. Snabbt, enkelt och gudomligt gott!
Vad inspireras du av inom bakning? Jag finner inspiration av de flesta saker runt om kring mig; naturen, tavlor, böcker, tidningar, tv, film och så vidare.
Vad är dina bästa produkttips till nybörjare? Vit sugarpaste, modellerings verktyg, liten kavel, vass kniv och ätbart lim kommer du långt med! Jag själv började enbart med en brödkavel och en kniv.
Ge ett tips till våra läsare om en ingridiens som förgyller som kan förgylla de mesta bakverken: Lakrits sirap! Något som passar kanon både i mat, bak och till bröd. Att baka med lakrits överhuvudtaget är supergott både i mat och bakverk!
Köpa eller göra egen sockerpasta? Då det skulle kosta mig mer att göra sugarpasten själv istället för att köpa så köper jag för det mesta!
[…] Style & Fun Stuff ♥ For the creative person! Gå till innehåll HemOm ossSteg-för-steg Guider ← […]
[…] ♥ For the creative person! Gå till innehåll HemBaka med våra produkterOm ossSteg-för-steg Guider ← Förändring, nyheter och […]
[…] person! Gå till innehåll HemBaka med våra produkterJulkalender 2011Om ossSteg-för-steg Guider ← […]